Vestby morgenstund, morgendis og mykt lys.  En morgen med mange lyder fra mange forskjellige kilder. Søndagen gjør oss rolige og vi kan sove lenger. Men ikke alle. Lyden fra fest og moro klinger fra syd, men den viktigste og herligste lyden, den kommer fra alle kanter. For fuglene har våknet til liv og er i full gang med dagens gjøremål. Kanske vet de ikke at det er søndag? Eller kanskje de vet at det blir varmere senere på dagen og det er best å få ting gjort på morgenen?

Dette bildet er sammensatt av 30 bilder for å få ønsket uttrykk. Først er 5 og 5 bilder satt sammen til såkalte HDR bilder, og så er disse satt sammen til et panorama eller vidvinkelbilde som dere ser her.

HDR står for High Dynamic Range, og er en teknikk brukt får å få bilder som ligner mer på det vi ser med menneskets øyne. Et kamera klarer nemlig ikke å få med seg detaljer på samme måte som våre øyne. Trikset er å sette sammen flere bilder som er tatt med forskjellige innstillinger. Et bilde er best på de mørke områdene, mens et annet er best på de lyse. Sammen blir de bra. Noen ganger ser man HDR bilder som har ekstreme farger og andre effekter, og mange kobler dette til betegnelsen HDR, mens sannheten er enkel, mer detaljer i lyse og mørke områder. I dette bildet ville det f.eks vært umulig å få en fin sol uten HDR.

Bildene på dette nettstedet kan kjøpes. Ta kontakt med oss på post@pcinfo.no dersom du ønsker å kjøpe et eller flere bilder.

Det er ikke tillatt å lagre eller bruke bildene uten skriftlig avtale!